A pádisi Galbina körút

Megosztás Facebookon
Természet

A Galbina szoros a Pádisi zóna, sőt, talán az egész Nyugati Kárpátok egyik leglátványosabb helyszíne. Megközelítése nem könnyű, vagy egy hosszú gyalogtúra a Glavoi turista/sátorhelyéről, vagy pedig egy rázós út a terepjáróval másik irányból. 

A bejárattól indulva körút formájában járható végig, ami egy körülbelül 3 órás izgalmas séta, amiben van kanyon alján járható ösvény, ami néha mészkő sziklapárkányokon vezet át – néhol még lánc is segíti a kapaszkodást –, az utolsó szakaszánál pedig vaskampókon lehet lépkedni, láncba kapaszkodva a patak vize fölött, majd a visszatérő szakaszán a szikla tetején visz az ösvény. A kilátás ezen a szakaszon lélegzetelállítóan gyönyörű.

Megtermett bükkfái mellett elsősorban a sziklafalai jelentik a fő vonzerejét, de emellett búvópatakok és barlangok is vannak, mindez nagyon jellegzetes módon váltakozik. Szinte minden évszakban látványos, de ki lehetne emelni a tavasz végi virágzás idejét, amikor medvehagyma es más virágok szőnyegszerűen borítják az erdő földjét. De ősszel is csodálatos, amikor a fák lombjai színt váltanak.

  • 0 Tisztaság

  • 0 Védettség

  • 0 Megközelíthetőség

  • 0 Látványosság

  • 0 Érintetlenség
Jelölők

PONT Csoport

Civil társulás